Здравейте ДУК не е по КТ и затова разпоредбите на КТ са неприложими.
Не е невъзможно собственика да вземе решение за друг управител, да впише това решение в ТР и след вписване вече да не сте по ДУК.
Здравейте, моля за коментар. При стартиране на дейност ЕООд взима заем от бащата на собственика , заем със срок за връщане една година. Това става 2018 год. До момент няма вноски по кредита а преди няколко дни почива и роднината. Какво се случва с кредита. Как трябва да се отпише задължението.
Управителя да вземе решение, че няма да върне заема и го отпишете на приход. (Вижте в устава на дружеството, кой взима тези решения - собственика или управителя). Ако има други наследници, добре е да получите подписан от тях документ, че са съгласни заема да не се връща. В случая това е приход и не важи 5-годишната давност.
Здравейте,
Предстои ми да подам MOSS декларация за второ тримесечие 2019 г. Дружеството е регистрирано по MOSS от 01.04.2019 г. Когато влизам в системата MOSS и отида на Справка-декларация за прилагане на специален режим .... и искам да избера година и тримесечие падащите менюта са празни, т.е. не мога да направя избор. Моля колеги, които имат опит с MOSS да пишат дали това е нормално или имам проблем с регистрацията. Предварително благодаря на всички отзовали се.